Bilpriser

Att ta reda på bilpriser för olika bilar, vare sig detta görs av ren nyfikenhet eller för att man är intresserad av att köpa en viss bil eller liknande, är idag lättare än vad det varit någonsin tidigare. Detta beror på att man kan använda flera olika tjänster för att kolla upp bilpriser på de flesta vanliga bilar i Sverige på ett mycket smidigt och snabbt sätt. Om du dock aldrig forskat i bilpriser förr, kan det dock vara svårt att veta hur man gör detta. Därav har vi här satt ihop en kort guide till att ta reda på bilpriser, eftersom man kan använda sig av flera olika metoder för att göra detta.

Gör det via nätet

Idag finns det flera olika hemsidor som du kan besöka och använda för att få fram bilpriser av olika slag. Även om du aldrig besökt dessa tidigare, är de lätta att hitta med hjälp av sökmotorer, och de är dessutom enkla att använda, allt du behöver för att komma igång är registreringsnumret på den bil du vill kolla upp, om det gäller en specifik bil, men du kan i många fall även bläddra runt och titta på specifika märken, modeller och liknande också, om detta är något du föredrar.

Detta är i regel det absolut bästa sättet att ta reda på olika bilpriser på, eftersom man dessutom snabbt och lätt kan jämföra flera olika hemsidor av det här slaget med varandra innan man sätter igång.

Bilpriser

Gör det via telefonen

Idag finns det nämligen appar till smartphones som kan användas för att ta fram bilpriser. Dessa appar är inte lika smidiga att använda som de flesta hemsidor som kan användas för samma ändamål, men de är ändå väldigt bra. De flesta appar av det här slaget kräver att man har ett registreringsnummer och kollar upp en viss bil, så de är inte lika användbara för att bara bläddra runt rent allmänt, som hemsidorna med samma inriktning.

Gör det på ”det gammaldags viset”

Med detta menar vi förstås att du kontaktar en värderingsman eller liknande. Har dock de två nackdelarna att det dels blir mycket, mycket dyrare än att göra det via någon av de automatiserade tjänsterna, och att det dels tar mycket längre tid.
Det är därför inget vi rekommenderar om man inte har ett specialbehov av något slag, som t.ex. att man har en mycket ovanlig bil, som gör detta nödvändigt.