Värdera bil app

Den som vill värdera en bil idag behöver verkligen inte lägga lika mycket tid och möda på detta som man behövde förr. Istället finns det ett flertal moderna och smidiga lösningar som man kan använda för att ta reda på vad en viss bil är värd idag, och en sådan lösning, som börjar bli allt mer populär, är att använda sig av en värdera bil app. Men hur funkar detta egentligen, undrar kanske den som aldrig använt sig av en sådan app förr. Därför kommer här en kort introduktion till ämnet:

Hur kommer man igång med en värdera bil app?

För att appen ska kunna ge dig ett värde på en viss bil, måste den få registeringsnumret på bilen det gäller. I vissa appar måste du knappa in registeringsnumret själv, men det finns även appar som funkar så att du helt enkelt tar ett kort med mobilen på registreringsskylten, så får du svar gällande värdet efter att du skickat in detta foto.

Finns det alltså flera appar att välja mellan?
Ja, det gör det faktiskt, trots att dessa appar är relativt nya, men det finns alltså några stycken att välja på. De fungerar alla på lite olika sätt, så innan du använder en viss värdera bil app, måste du förstås läsa instruktionerna för just denna app separat.

Värdera bil app

Är de resultat man får fram verkligen att lita på?

Precis som när man värderar bilar med hjälp av andra automatiserade tjänster, t.ex. olika hemsidor på nätet, är de värden man får fram med dessa appar ungefärliga. Detta innebär att man inte kan lita helt blint på de värden man får fram, då de baseras på vad andra, liknande bilar sålts för tidigare och så vidare, och det kan ju faktiskt vara så att just din bil är annorlunda eller ovanlig på något sätt, och detta kan då komma att påverka värdet på bilen. Visserligen är de flesta som har en udda bil av något slag medvetna om detta sedan innan, men alla som använder dessa appar bör trots allt ha detta i åtanke, och alltså ta de värden man får fram med en nypa salt, för att undvika besvikelse eller överraskningar. Sett till att få riktvärden och ungefärliga priser är dock dessa appar jättebra!

Vilka typer av bilar bör man använda appen för?

Dessa appar ger ganska bra genomsnittliga värden för de flesta vanligt förekommande bilar i Sverige. Man kan därför använda dem för att uppskatta värdet på de allra flesta bilar, men det finns några undantag:

  • Väldigt gamla bilar, låt oss säga en årsmodell som är innan 1994
  • Samlarbilar, t.ex. gamla amerikanare
  • Väldigt ovanliga bilmodeller och bilmärken (i Sverige)

Dessa bilar kan nämligen vara svåra att uppskatta värden för, då det säljs få av dem i Sverige, och värderingsappen tittar ju på tidigare bilaffärer för att uppskatta värdet.