Värdera begagnad bil

Om du behöver värdera en begagnad bil, antingen för att du själv vill sälja din gamla bil, eller för att du vill köpa någon annans begagnade bil, har du tur, eftersom det idag är enklare än någonsin att värdera denna typ av bilar, så att man betalar rätt pris för dem.

Detta kan man nämligen enkelt göra både på Internet numera, samt med olika appar till smartphones, om man vill göra detta på språng. I denna artikel kommer du att få en kort introduktion till fenomenet att värdera begagnad bil på de ”nya” sätten.

Värdera begagnad bil

Att värdera begagnad bil via Internet

Detta är det absolut smidigaste sättet, som ger dig mest information om den begagnade bilen, enligt oss. Du går helt enkelt in på en hemsida som har bilvärdering som specialitet (det finns flera stycken att välja mellan), matar in de uppgifter om bilen som du har, t.ex. märke, körda mil, registreringsnummer eller liknande, och så får du en uppskattning av priset. Denna uppskattning baseras på vilka liknande bilar som sålts i Sverige under den senaste tiden, och fast de siffror man får fram på detta vis kanske inte stämmer till 100 %, är de ganska bra och korrekta åtminstone.

Att värdera begagnad bil via en app

Detta är ett ännu nyare sätt att värdera bilar på än att göra det via Internet. Kanske är det just därför som apparna åtminstone än inte är riktigt lika bra och smidiga för att göra detta som hemsidorna? Men de funkar trots att de inte funnits så länge relativt bra. Det du behöver för att använda en app av det här slaget är registreringsnumret på den begagnade bil du är intresserad av.

Hur väl stämmer då de värden man får fram på detta vis?

De värden som både hemsidorna på Internet och apparna ger dig baseras på samma typ av bilar som den du kollar upp, som blivit sålda, och vad de såldes för. Man kan därför inte säga att värdet stämmer helt och hållet, men eftersom priserna baseras på försäljningar gjorda i verkligheten, fungerar de ganska bra som riktmärken åtminstone.